2022. 10. 10

B2B marketinglisták – miért érdemes megbízható listából dolgozni?

Egy cég növekedésének és fejlődésének egyik kulcseleme kapcsolati hálója, a partnerei. Éppen ezért, nagyon nem mindegy, hogy kikkel dolgozik együtt: kinek értékesíti saját szolgáltatásait, illetve kiét veszi igénybe. Egyetlen vállalkozás sem tudja a maximumot nyújtani akkor, ha a partnerei problémásak, és az sem segít az üzletnek, ha a megrendelők válnak esetleg fizetésképtelenné, a saját nehézségeik miatt. Emiatt fontos, hogy jól válasszunk partnereket, valamint célcsoportot – ebben segítenek a marketinglisták.

A megfelelő célközönség mindennek az alapja 

Ha nem szeretnénk rajtunk kívülálló okok miatt megtorpanni, vagy kellemetlen helyzetbe kerülni, nagyon fontos, hogy olyan cégekkel alakítsunk ki együttműködéseket, akik a lehető legtöbb szempontból stabilak és megbízhatóak.

Ezt úgy a legkönnyebb elérni, ha az ajánlatainkat eleve olyan vállalatoknak küldjük el, a B2B marketingünket olyanokra célozzuk, akik megfelelnek a kritériumainknak. Mindegy, hogy a telefonos értékesítést, a hírlevelezést, vagy éppen a személyes megbeszéléseket preferáljuk, az alap minden esetben egy jó lista a szóba jöhető célcsoportról.

Hogyan szerezhetünk ilyen listát?

Végezhetünk egy alapos piackutatást, de ez igen időigényes és valószínűleg költséges megoldás, főleg akkor, ha sokféle paraméter alapján szeretnénk szűrni, listázni a vállalkozásokat, továbbá, vannak olyan információk is, amikhez nem biztos, hogy hozzájutunk.

Ennél egyszerűbb, gyorsabb, és valószínűleg jóval hatékonyabb megoldás, ha céginformációs cégtől vásárolunk listát, amit igényeink szerint szűrhetünk, így pillanatok alatt hozzájutva a megfelelő célcsoporthoz.

Miért jó céginformációs cégtől listát vásárolni? 

  • Mert biztos, hogy friss és megbízható információkat kapunk. Kulcsfontosságú, hogy naprakészek legyenek az adatok, illetve megfeleljenek a valóságnak. Ez csak akkor garantálható, ha olyan cégtől szerezzük őket, akik a terület szakértői és maguk is megbízhatók.
  • Mert sokkal több információt kaphatunk, mintha magunk végeznénk elemzést – a szakértő vállalkozásoknak megvannak ehhez a megfelelő eszközeik.
  • Mert gyorsabban jutunk hozzá a listához, így sokkal hamarabb használhatjuk fel a marketingcéljainkra.
  • Mert extrákhoz juthatunk: a cég saját modelljei, egyéb indexek is segíthetik a döntéseket.
  • Mert más adatokhoz is hozzájuthatunk azokon kívül, amikre magunk is gondolnánk, hiszen a cég adatbázisában más is szerepel, hozzáféréssel pedig ezeket is láthatjuk.

Mire figyeljünk cégadatbázis vásárlásakor?

Fontos, hogy leinformálható, komoly cégtől vásároljunk, ami validált adatokkal dolgozik. Ismeretlen cégektől nem érdemes listát venni, mert könnyen elképzelhető, hogy jóval kevesebbet kapunk a pénzünkért, mint reméltük. A legnagyobb veszély pedig az, hogy az adatok elavultak, hiányosak – ebben az esetben még komoly kárunk is származhat egy rosszul megkötött megállapodásból.

Ne az ár legyen a döntő tényező, mindenképpen a megbízhatóságra törekedjünk a cégadatbázis beszerzésekor – az OPTEN Piactérkép szolgáltatása például teljes mértékben megbízható és minden olyan információt tartalmaz, amire szükségünk lehet ahhoz, hogy a legjobb célcsoportot kapjuk!

Megosztom a cikket
icon_sajtoszoba icon_szakertoanyagok icon_rendezveny