2023. 09. 29

Zöldítsd a beszállítói láncod!

A fenntarthatóság lényegében azt jelenti, hogy olyan módon működünk, amely tiszteletben tartja a környezetet, segíti a társadalmi jólétet, és ugyanakkor gazdaságilag is életképes. A fenntartható beszállítói lánc pedig a vállalkozások egyik legfontosabb eszköze a fenntartható jövő felé vezető úton.

Ezért beszélünk most a fenntarthatóság szerepéről a beszállítói láncban – annak érdekében, hogy segítsünk a vállalkozásoknak abban, hogyan tehetik még zöldebbé és fenntarthatóbbá a működésüket. Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan indulj el ezen az úton!

Miért fontos a fenntarthatóság?

Ez már nem csak trend, hanem alapkövetelmény. A fogyasztók, befektetők, partnerek egyre inkább preferálják azokat a cégeket, amelyek elkötelezettek a fenntartható üzemeltetés mellett. Szóval, ha szeretnél egy lépéssel előbbre lenni, ideje elgondolkodni a fenntarthatóság szerepéről a beszállítói láncodban.

Hol kezdjük?

Nos, ahogy a legtöbb nagy projektben, először is tisztázzuk a jelenlegi helyzetet. Milyenek a beszállítóid? Mennyire fenntarthatóak az üzemi gyakorlataik? Vizsgáld meg a beszállítóidat, és ismerd meg őket alaposan. Ezzel az első lépést meg is tettük.

Beszállítók kiválasztása

Ha már tisztában vagy a jelenlegi helyzettel, itt az ideje a változtatásnak. Keress olyan beszállítókat, akik elkötelezettek a fenntarthatóság mellett. Lehet, hogy ez többe kerül rövid távon, de hosszú távon megtérül.

Kommunikáció és együttműködés

Fontos, hogy folyamatosan kommunikálj a beszállítóiddal, és támogasd őket a fenntarthatóbb gyakorlatok bevezetésében.

Ellenőrzés és értékelés

Végül, de nem utolsó sorban, fontos, hogy rendszeresen ellenőrizd és értékeld a beszállítóid teljesítményét. Ehhez jól jöhet az ESG index ellenőrzése, ami számszerűsíti a fenntarthatósági teljesítményt.

További lépések

A fenntarthatóság nem áll meg a beszállítói lánccal. Gondolkodj tovább a termék életciklusán, az újrahasznosításon, az energiafogyasztáson, a hulladékcsökkentésen és más fenntartható gyakorlatokon is.

Megosztom a cikket
icon_sajtoszoba icon_szakertoanyagok icon_rendezveny